Stuco - Egy 120 éves cég története

1898-ban J.Stuber (a képen bal oldalon) alapította meg a Stuber & Co (Stuco) vállalatot. A facipők (klumpák) gyártásával foglalkozó cég gyorsan ismerté vált a Herzogenbuchsee régióban.

Az 1950-es években a munka- és utcai cipők mellett már sí- és túracipőket is gyártottak. 1971-ben a Stuco AG-t Werner Martin vette át és egy új pozícióba helyezte: Ettől a időszaktól kezdve a Stuco AG a gyártást a munkavédelmi cipők irányába összpontosította. Egyidejűleg elkezdődött a közvetlen eladás a végfelhasználók számára, minden ipari és kereskedelmi ágazatban. Ez a közvetlen kapcsolat a fogyasztókkal igazolta az elkövetkező évek egyik nagy előnyét, az ügyfelek igényei folyamatosan szerepeltek a termékek fejlesztésében és a kínálat is ennek megfelelően lett kialakítva.

1993-ban a következő generáció, Claude és Dominic Martin valamint René Bilger vette át a vállalat vezetését, ami további fontos változásokat eredményezett.

A cég külföldre költözött. Kelet-Európa megnyitása nagyszerű lehetőség volt, hogy a vállalkozás bejusson a még „szabad” piacokra. Napjainkban a Stuco Kft. Nagymányokon, Magyarország legfontosabb munkavédelmi- és speciális cipő gyártója.  Ausztriában és Németországban 1998-ban és 2015-ben leányvállalatokat alapítottak, ami által a Stuco fontos szerepet vállal az EU belső piacán és még közelebb kerül vásárlóihoz, ügyfeleihez.

Manapság termelésünk a stuco es ocuts márkanevekkel azonosítható, ami egyedülálló kényelméről és kiváló minőségéről ismert. Természetesen büszkék vagyunk arra, hogy a Stuco még mindig egy családi vállalkozás és 126 év után is 100%-ban Európában tud előállítani.